Kaj je Sambucol?

Sambucol® je edinstven izvleček jagod črnega bezga, namenjen celotni družini.

Jagode črnega bezga vsebujejo 5-krat toliko antocianinov (naravnih antioksidantov) kot borovnice in so 50 % boljši antioksidant kot brusnice. Antioksidanti krepijo zdrav imunski sistem, tako da nevtralizirajo škodljive učinke prostih radikalov.

Izvleček, na osnovi katerega je narejen Sambucol®, je proizveden iz celih jagod črnega bezga. 120ml steklenička Sambucol®a je enakovredna 1000 jagodam črnega bezga.

Aktivno sestavino in antioksidante smo uspeli ohraniti s pomočjo edinstvenega proizvodnega postopka. Sestavina tega izvlečka je Antivirin. Več si lahko preberete na:  www.blackelderberry.info/understanding-antivirin/

Naravni antioksidanti

Jagode črnega bezga vsebujejo veliko naravnih antioksidantov (flavonoidov), ki pomagajo ohranjati zdrav imunski sistem.

Flavonoidi so močni, naravni antioksidanti, ki ščitijo telesne celice pred morebitno škodo, ki jo povzročajo prosti radikali. Posebej zanimive so določene skupine flavonoidov, imenovane antocianini. Te je mogoče najti v vijoličnem, temno modrem in rdečem sadju, kot so jagode črnega bezga. Aktivnost antocianinskih pigmentov daje veliko antioksidantno moč jagodam črnega bezga in zato imajo ti izjemno sposobnost, da ohranjajo imunski sistem.

Antocianini, ki so prisotni v jagodi črnega bezga, so med  najmočnejšimi v rastlinskem svetu. Zato so lahko zelo učinkoviti pri zaščiti pred prositimi radikali, ki povzročajo škodo celicam. Več si lahko preberete na: http://www.blackelderberry.info/black-elderberry-facts/

Sambucol® vsebuje edinstveni izvleček jagod črnega bezga in je idealna rešitev za celotno družino, ob enem pa je prijetnega okusa.