Znanstveno razvit

Že stoletja se jagode črnega bezga uporabljajo kot domače zdravilo proti prehladu, gripi, vročini, opeklinam, urezninam in več kot 70-im drugim težavam. Raziskovalci v Švici in Italiji so odkrili dokaze, da je jagode črnega bezga uporabljal že pračlovek, v antičnem Egiptu pa so našli tudi recepte za zdravila, ki temeljijo na tem sadežu. Moč jagod črnega bezga je opisal tudi že Hipokrat in jim nadel ime kar »domača lekarna" (Https://rebel-roots.co.uk/elderberry-history/).

Sodobne raziskave so pokazale, da imajo jagode črnega bezga visoko vsebnost naravnih antioksidantov – flavonoidov, ki klinično dokazano pomagajo ohranjati zdrav imunski sistem.

Sambucol® je znanstveno razvit izdelek, saj je plod skoraj 20 letnih raziskav, kar ga uvršča med najbolj raziskane izdelke na bazi jagod črnega bezga.

Edinstvena formula

Jagode črnega bezga, zaradi katerih ima Sambucol® edinstvene lastnosti, so skrbno izbrane, saj le tako lahko zagotovijo najboljšo kvaliteto in prednosti ter njihove pozitivne učinke na dobro počutje.

Izvleček na osnovi katerega je narejen Sambucol®, je proizveden iz celih jagod črnega bezga. 120ml steklenička Sambucol®a je enakovredna 1000 jagodam črnega bezga.